Het verhaal van Hedera begint in juni 1993, wanneer Henk en Carine een nieuw hoofdstuk starten in de horeca na eerst jarenlang op exact dezelfde plaats hun winkel “Fruithal II” uit te baten.

Het restaurant groeit al snel uit tot een begrip in Deinze en omstreken. Hedera staat dan ook voor huisgemaakte bereidingen met dagverse, lokale producten, en een gezonde mix van traditie en vernieuwing, en deze aanpak wordt gesmaakt.

In 2002 vervoegt oudste zoon Jens, net afgestudeerd als kok, het team van zijn ouders. 10 jaar later besluit hij om het roer over te nemen. Hij drukt zijn eigen stempel door en kiest voor een modern en fris interieur. Ook de kaart wordt naar zijn hand gezet, weliswaar met dezelfde visie als zijn ouders destijds. De pannenkoeken worden nog steeds vers gebakken, het ijs wordt in huis gemaakt, warme gerechten worden ter plaatse bereid, en dit wordt tot op de dag van vandaag enorm gewaardeerd door de vele trouwe klanten. 

Na heel wat jaren in de zaal bracht het lot Jens terug naar zijn vertrouwde plaats in de keuken. Hier zet hij zich dagelijks vol passie in om mensen te laten genieten van een (h)eerlijke keuken. Samen met vriendin Katharina en een gemotiveerd team staat hij dagelijks klaar om mensen een fijne beleving te bezorgen in een prachtig ruim decor, centraal gelegen op de Markt van Deinze. 

2023 is een feestjaar want Hedera bestaat maar liefst 30 jaar! En om dat te vieren worden het ruime voorterras en het gezellige achterterras beiden volledig vernieuwd en in een kleurrijk kleedje gestopt.